Contacteer ons

Samen naar een betere toekomst

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Bij Eskofin proberen we het maatschappelijk verantwoord ondernemen op elk vlak te integreren in onze dagdagelijkse werking. Ontdek hier alvast de stappen die wij zetten met ons bedrijf om de wereld een stukje beter te maken

Samen duurzaam groeien

Wij streven er steeds naar om onszelf te verbeteren voor onze medewerkers, maar ook voor onze klanten en de maatschappij. Daarom nemen wij bij Eskofin onze verantwoordelijkheid op, want maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat verder dan het beste fiscale advies geven of onze pioniersrol in digitalisering. We zijn ons bewust van de impact die we hebben op de mensen waar we mee samenwerken en op onze omgeving. Daarom houden we bij alles rekening met mens, milieu en maatschappij.

Van woorden naar daden

Maar nu genoeg gepraat. Eén van onze engagementen houdt in dat we ieder jaar aan (lokale) goede doelen doneren. Zo schonken we in 2020 mee een kerstdiner aan de Gentse opvang voor dak- en thuisloze mensen en planten we voor elke nieuwe klant een boom. Dit laatste is niet enkel symbolisch een mooi gebaar, maar vooral een concrete manier om onze CO₂-uitstoot te compenseren. In 2020 kwamen er zo in naam van onze klanten meer dan 500 bomen bij in een herbebossingsproject in Peru. Ook ons doel in 2021 werd behaald en zorgde voor 250 bomen in Madagaskar, één voor elke nieuwe klant en tien per medewerker. Zo zorgen we niet enkel voor meer zuurstof in de lucht, maar ook voor ademruimte voor onszelf in de toekomst.

GoForest

Ecologische voetafdruk

Om onze ecologische voetafdruk te beperken, trachten we om zoveel als mogelijk in onze eigen energievoorziening te voorzien. De 360 zonnepanelen op het dak van ons kantoor in Destelbergen dragen hier een mooi steentje aan bij. Maar ook de jaarrekeningen worden digitaal naar de klant doorgestuurd waardoor we minder papier verbruiken. Heb je dorst? Het water op kantoor is gefilterd leidingwater waardoor we onnodig en duur transport in plastic of glazen flessen vermijden. Zo beperken we onze ecologische impact tot het minimum. Door een elektrische fiets ter beschikking te stellen van onze medewerkers willen we hen stimuleren om met de fiets naar het werk te komen. Niet enkel goed voor het milieu, maar ook voor het welzijn van onze collega's!

Samen nieuwe ideeën bedenken

De inspanningen die wij vanuit Eskofin leveren zijn natuurlijk niet mogelijk zonder het engagement van onze medewerkers. Daarom hebben wij drie permanente werkgroepen opgericht die zich buigen over onze klanten, de structuur en organisatie en over ons eigen team. Elke collega kiest zelf bij welke werkgroep hij of zij zich het best voelt. Vervolgens gaat die groep onafhankelijk aan de slag om nieuwe initiatieven te bedenken die bijdragen aan beter en meer verantwoord ondernemerschap.